Felrakási segédlet

Tapéta felrakási segédlet

- A tapéta csomag NEM tartalmaz tapétaragasztót, külön szükséges hozzá a felrakáshoz.

- A tapétaragasztót CSAK A FALRA kell felkenni a tapétát nem kell külön kenni, szárazon kell feltenni a már ragasztóval előkészített falra. 

- A tapéta anyaga: extra kék hátú papír (nem normál kékhátú), nem nyúlik, kiváló minőségű. 

- A tapéta felhelyezése fentről lefelé, mindig balról-jobbra haladva történik. 

- A tapéta bal oldalát (vonal nélküli) illessze a tapéta (vonalas) bal oldali végének tetejére, pár mm-es átfedéssel. (csak a fehér hátterű tapéták esetében látszódhat vonal a felrakáshoz. 

- A tapéta 10 métere hosszúságú, 50 cm széles, + max 2 cm az átfedések miatt.

Poszter felrakási segédlet

A felhelyezés előtt mindenképpen olvassa el a használati utasítást, beleértve a festőket/mázolókat és a szakembereket is. Alaposan vizsgálja át a terméket (az esetleges hibák miatt) a felhelyezés előtt. Miután a termék felkerült a falra, a visszaküldés joga már érvénytelenné válhat. A helytelen felhelyezésből, illetve eltávolításból származó károkért nem vállalunk felelősséget.

1. A falnak tisztának, száraznak, simának, szennyeződés - és pormentesnek kell lennie. Amennyiben frissen festett vagy tapétázott a fal, 4-6 hetet kell várni, mivel ilyen esetben a ragasztó lehet, hogy nem köt meg megfelelő módon. Ha a fal selyem (fényes) festékkel van lefestve, a felragasztás előtt a felületet dörzspapírral egyenetlenné kell tenni. A felhelyezés előtt tapétaalapozó használata ajánlott.

2. Használjunk ceruzát és vízszintezőt a csíkok egyenes felvitele érdekében.

3. Keverjük össze a tapétaragasztót; a port hideg vízbe szórva. Keverjük össze és várjunk 15 percet a térfogat megnövekedésére. Használat előtt újra keverjük át.

4/1. Normál papír (kék hátú): a csík hátoldalára egyenletes, vékony rétegben vigyük fel a ragasztót. Várjunk 3 percet a beszívódásra és azonnal helyezzük fel a falra.

4/2.  Nem szőtt (fehér hátú) papír: A ragasztót a falra visszük fel, vékony, egyenletes rétegben (ecsettel vagy festőhengerrel) a ragasztás helyére. Ne kenjük be a fal teljes felületét, nehogy megszáradjon, mielőtt felhelyezzük az összes csíkot. Helyezzük a csíkokat a falra.

5. Azt javasoljuk, hogy 2 ember helyezze fel a csíkokat. Ne tépjük el és ne gyűrjük meg a papírt. A felhelyezés előtt ne hajtsuk össze a papírt.

6. A felhelyezés után, óvatosan simítsuk el a papírt egy gumihengerrel és távolítsuk el a levegőbuborékokat. Helyezzük fel a többi csíkot is, ügyelve a minta kialakítására.

7. Ezt a sorrendet javasoljuk. Ha szükséges, távolítsuk el a ragasztót enyhén nedves ruhával, ügyelve, hogy ne helyezzünk túl nagy nyomást a papírra.

8. Kb. 20 fokos állandó hőmérsékleten hagyjuk száradni 24 órán keresztül.
FONTOS : Csukjuk be az ablakokat és ajtókat, kapcsoljuk le a légkondicionálót és ventilátorokat, hogy elkerüljük a huzatot, mivel a túl gyors száradás eldeformálhatja, vagy megtörheti a papírt.

9. Amikor megszáradt, egy éles késsel és egyenes vágással távolítsuk el a többletet a széléről. Figyelem: Ha a papír még nedves, beszakadhat.

Az EU-n kívül: Vásárlói korlátozások miatt a ragasztóanyagot lehet, hogy a termék nem tartalmazza; ekkor, kérem, előre bekevert, vagy por állagú szabvány tapétaragasztót használjon és kövesse a keverési utasításokat. Ezt a legtöbb barkácsáruházban megvásárolhatja. Körülbelül 60 grammnyi porra lesz szüksége egy XXL méretű képhez.